Ország-világ

2020.07.02. 21:52

A bajnok Ferencváros lett a Fair Play-díjas

A RangAdó díjátadón hét kategóriában hirdetnek győztest.

Budapest, 2020. június 27. A bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának tagjai ünnepelnek,, miután átvették az aranyérmet és a kupát az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés utáni ünnepségen a Groupama Arénában 2020. június 27-én. A Ferencváros 31. bajnoki címét szerezte meg. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A bajnok Ferencváros lett a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonjának Fair Play-díjas csapata.

Idén nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hagyományos RangAdó gáláján került sor a legjobbak teljesítményének elismerésére, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három este során. A második, csütörtöki alkalommal még a gólkirályt, a zalaegerszegi Radó Andrást díjazták.

„Az újraindulás után a csapat és én is jó formában tértünk vissza. Mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy több gólt szerezzen, én nem is középcsatárt játszottam, hanem szélsőt” – mondta Radó arra utalva, hogy 13 találattal végzett az élen. A támadó megjegyezte, volt már ennél eredményesebb szezonja, ugyanis a 2013/14-es idényben még a Haladás játékosaként 14 góllal zárt, de az akkor csak a harmadik helyre volt elég.

A RangAdó díjátadón hét kategóriában hirdetnek győztest. Szerdán az OTP Bank Liga legjobb edzője, az idény felfedezettje és játékvezetője vehette át a díjat, pénteken még a legszebb találat szerzőjét és az év játékosát hirdetik ki. Az elismerést a győztesek Nyilasi Tibortól, az MLSZ elnökségi tagjától, a szakmai bizottság vezetőjétől vehetik át.

A kategóriák végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden klubból a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott három-három játékosra kategóriánként. Kivétel ez alól az év játékvezetője, a gólkirály és a Fair Play-díj, míg az év góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján. A női kategóriákban idén nem osztanak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

A RangAdó Díjátadó győztesei:

Fair Play-díj: Ferencvárosi TC

Az NB I gólkirálya: Radó András (ZTE FC)

szerdai győztesek:

Az NB I legjobb edzője: Szerhij Rebrov (Ferencvárosi TC)

Az NB I felfedezettje: Bolla Bendegúz (ZTE FC)

Az NB I legjobb játékvezetője: Berke Balázs

Forrás: MTI

Borítókép: A bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának tagjai ünnepelnek,, miután átvették az aranyérmet és a kupát az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés utáni ünnepségen a Groupama Arénában 2020. június 27-én. A Ferencváros 31. bajnoki címét szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!