megfelelő pálya

2020.03.06. 15:54

Talmácsi: nagyot változtatna a magyar motorsporton egy MotoGP-futam

Talmácsi Gábor szerint egy magyarországi rendezésű gyorsaságimotoros világbajnoki versenyhétvége nagymértékben változtatna a sportág hazai helyzetén.

A 125 köbcentiméteres kategória 2007-es világbajnoka az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt nyilatkozta, régi törekvése, hogy Magyarország MotoGP-futamot rendezhessen.

„Amikor én aktív voltam, akkor erre még nem volt lehetőség, mert nem volt megfelelő pálya, és azóta is a csehországi Brno a legközelebbi helyszín, ahol a magyar szurkolók élőben megnézhetnek egy világbajnoki futamot” – mondta a 38 éves Talmácsi, aki szerint egy magyar rendezésű vb-hétvége „teljesen megváltoztatná a sportág támogatását”.

Talmácsi Gábor az idei gyorsaságimotoros vb-idényről azt mondta, bár a koronavírus-járvány komoly gondokat okoz a lebonyolítást illetően, a szervezők és a promóter törekvése az, hogy minél több futamot meg tudjanak rendezni az idén a sorozatban.

A vb a mostani hétvégén kezdődik Katarban, de ott csak a Moto2 és a Moto3 mezőnye versenyez, a március 22-re tervezett thaiföldi futamokat pedig törölték és egy későbbi időpontban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!