Férfi kézilabda-vb

2020.03.09. 23:00

Bosznia vagy Románia lesz a magyarok selejtezős ellenfele

A párharcok első mérkőzéseit június 5-7. között, a visszavágókat pedig 9-11. között rendezik.

Malmö, 2020. január 15. A magyar válogatott a 24-18 arányú gyõzelmét ünnepli az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkõzés végén a svédországi Malmõben 2020. január 15-én. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség

Fotó: Andreas Hillergren

A magyar férfi kézilabda-válogatott Románia vagy Bosznia-Hercegovina csapatával találkozik a januári, egyiptomi világbajnokság selejtezőjében.

A magyar együttes az első kalapból várta a hétfői, bécsi sorsolást, és egy előselejtezős párból kapott magának ellenfelet.

A párharcok első mérkőzéseit június 5-7. között, a visszavágókat pedig 9-11. között rendezik, a győztesek kijutnak a vb-re. A magyarok idegenben kezdenek.

„Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de úgy gondolom, ki lehet vívni a vb-szereplés jogát” – mondta Gulyás István szövetségi kapitány a magyar szövetség közösségi oldalán.

„Az áprilisi előselejtezőben a bosnyák válogatott tűnik esélyesebbnek. Bár pontot nem szerzett az Eb-n Bosznia-Hercegovina, de Norvégia és Portugália ellen is szoros találkozót játszott, így tisztességesen fel kell készülni ellene, vagy adott esetben Románia ellen, hogy ott lehessünk az egyiptomi vb-n.”

Ez lesz az első férfi világbajnokság, amelyet már a megemelt létszámmal, 32 csapattal rendeznek meg.

Eddig 18 válogatott biztosította részvételét, hozzájuk csatlakozik tíz együttes Európából, valamint az észak-amerikai és karibi térség kontinensbajnokságának győztese, a közép- és dél-amerikai selejtezőtorna nyertese, illetve két szabadkártyás csapat.

A januári lesz a 27. férfi kézilabda-vb, a magyarok eddig húsz alkalommal voltak résztvevők.

Forrás: MTI

Borítókép: A magyar válogatott a 24-18 arányú győzelmét ünnepli az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Izland – Magyarország mérkőzés végén a svédországi Malmőben 2020. január 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!