kellemetlen

2019.09.03. 17:00

A román védő szerint hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot

Akinek eddig kétsége volt a szatmárnémetiből származó Adrian Rus hovatartozásával kapcsolatban, az most megkapta a választ, méghozzá ízig-vérig román stílusban.

A Mol Fehérvár FC védője, Adrian Rus úgy akarja felhívni magára a figyelmet – ha már a tehetségével képtelen –, hogy díszrománná válik. Legalábbis ez derül ki egy, a román ProSport lapnak adott interjújából – írta meg a 888. A szatmárnémetiből származó labdarúgó a nemzeti hovatartozásával kapcsolatos polémiát lezárva hangsúlyozta, hogy

„Őszintén, száz százalékig román vagyok!”

A székesfehérvári csapatnál játszó, vegyes házasságból származó Rusnak meg lett volna a lehetősége arra is, hogy magyar válogatottban focizzon. Nem is lett volna számára idegen a terep, hiszen felnőtt csapatokban először Magyarországon játszott: Fehérgyarmaton és Balmazújvárosban. Csakhogy Rus egész egyszerűen románnak érzi magát, és ezt a választott nemzetének kultúrájához hűen mindenkinek a tudtára adta:

„Csak 19 évesen mentem Magyarországra, és hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot.

Ez egy kellemetlen epizód az életemben. [...] Hatéves korom óta, amióta futballozni kezdtem, soha nem akartam magyar válogatott lenni. Végig arról álmodoztam, hogy Romániáért fogok játszani.”

A magyar válogatott mindezek tükrében pedig fellélegezhet, mert kis híja volt annak, hogy szarba lépjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!