Női kézilabdakupák

2019.04.12. 10:40

Kilátástalannak tűnik a Fradi helyzete

A címvédő Győr kedvező, a Ferencváros viszont szinte kilátástalan helyzetben van a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágói előtt.

Gyõr, 2019. január 2. Elek Gábor, az FTC edzõje a nõi kézilabda NB I Gyõri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzésén a gyõri Audi Arénában 2019. január 2-án. Gyõri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 39-33. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Az ETO a párharc múlt vasárnap rendezett első mérkőzésén 29-28-ra győzött a dán Odense otthonában. Az idegenbeli sikert némileg beárnyékolja, hogy a győriek a második félidőben 13 percig nem szereztek gólt, viszont nyolcat kaptak.

Danyi Gábor vezetőedző a klub honlapján úgy fogalmazott, csapatának talán a legnagyobb erénye, hogy ilyen esetben is képes megrázni magát, és újra a maga javára billenteni az állást.

„Komoly tanulság számunkra, hogy akkor nem szabad kiengednünk, amikor nagyon vezettünk. Meg kell adnunk a kegyelemdöfést ellenfelünknek. Nehéz visszavágóra számítok”

- tette hozzá.

A csapat dán balátlövője, Anne Mette Hansen az európai szövetség honlapján azt mondta, az említett időszakban túlságosan hanyagok voltak, ezzel lehetővé tették ellenfelüknek, hogy visszakapaszkodjon, de a hajrában ismét sikerült nyomást gyakorolniuk az Odensére, így nem veszítették el a tavaly január óta tartó veretlenségüket.

„Remélem, a visszavágón nem történik hasonló. Mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk ezt.

Meg kell mutatnunk, hogy ezúttal mi vagyunk hazai pályán, ahol minden csapatnak nehéz játszania”

- szögezte le Hansen, aki két gólt dobott az első meccsen.

Rosztov – FTC

A Ferencváros 26-23-ra elveszítette az Érden rendezett első mérkőzést az orosz Rosztov-Don együttesével szemben. Tavaly ugyancsak a negyeddöntőben találkozott egymással a két csapat, akkor az oroszok előbb idegenben két találattal, majd házigazdaként tíz góllal nyertek.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a klub honlapján elmondta, a védekezésük a 29 kapott gól ellenére jobban működött, mint az elmúlt időszakban bármikor, a támadójátékuk viszont jelentősen elmaradt a várakozásoktól.

„Kevés dolgot tudtunk megvalósítani a tervezettekből, sokkal pontosabb játékra lett volna szükség. A Rosztov magas és nehéz játékosokból álló csapat, amelyet a világ talán legjobb védekezést megszervező edzője irányít”

- magyarázta.

A szakvezető hozzátette, a korábbi győri sikeredzőt, Ambros Martínt jól ismerik, és az elmúlt években néhányszor fel tudták törni csapata védekezését, ehhez múlt vasárnap támadásban többet kellett volna tenniük, de a lélektanilag fontos pillanatokba túl sokat rontottak.

„Azon fogunk dolgozni, hogy a védekezés eredményességét megtartsuk, és támadásban javuljunk.

Az esélyek nyilvánvalóan eltolódtak a Rosztov irányába. Hosszú és nehéz út vár ránk, de egyértelműen azért megyünk, hogy jó meccset játszunk, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elég”

- tette hozzá Elek Gábor.

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását jövő kedden rendezik.

Viborg – Siófok

Az EHF Kupa elődöntőjének első meccsén a Siófok KC múlt szombaton házigazdaként 28-24-re legyőzte a dán Viborg HK csapatát, a visszavágót vasárnap játsszák. Tor Odvar Moen vezetőedző úgy vélekedett: 55 percen keresztül tökéletes meccset játszottak, nyolc góllal vezettek, de ezt nem sikerült megtartaniuk a végéig.

„Amikor arra igazán szükségünk lesz, akkor még okosabban kell játszanunk”

- mondta. A norvég tréner hozzátette, védekezésben és kapusteljesítményben mindenképpen jobbnak kell lenniük ellenfelüknél, mert ezek lesznek a döntő tényezők.

A magyar csapatok hétvégi programja:

szombat:

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Rosztov-Don (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 15.00 (az első mérkőzésen: 26-23)

Győri Audi ETO KC-Odense Handbold (dán) 17.30 (29-28)

vasárnap:

EHF Kupa, elődöntő, visszavágó:

Viborg HK (dán)-Siófok KC 14.00 (24-28)

Forrás: MTI

Borítókép: Elek Gábor lányainak kőkemény dolga lesz a visszavágón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!