siker

2019.02.25. 10:11

Bejutott a román bajnokság rájátszásába a székelyföldi Sepsi OSK

A hatodik és hetedik helyen álló Botosani és Viitorul egymás ellen játszik az utolsó fordulóban, így csak egyikük előzheti meg a székelyföldieket.

Egy fordulóval a román labdarúgó Liga 1 alapszakaszának a vége előtt biztosította a rájátszásába jutását a székelyföldi Sepsi OSK.

A sepsiszentgyörgyi csapatnak pénteken még nem sikerült biztossá tennie jelenlétét a hatcsapatos rájátszásban. Egy kihagyott büntető és egy ajtó-ablak helyzetben lőtt kapufa után csak gól nélküli döntetlent ért el hazai közönség előtt Gheorghe Hagi csapatával, a konstancai Viitorullal. A csapat ugyan a tabella ötödik helyén maradt, de nem tudott ellépni üldözőitől.

Szombaton azonban a kolozsvári CFR a hosszabbítás utolsó másodperceiben lőtt góllal leszakította az üldözők csoportjából a CSMS Iasi együttesét, vasárnap este pedig a Botosani vesztett pontot hazai pályán, így a sepsiszentgyörgyi csapat megőrizte ötödik helyét a tabellán.

A Sepsi OSK (37 pont) az utolsó fordulóban a kolozsvári CFR-hez utazik, de bármilyen eredmény is születik, a hatodik helynél hátrább nem kerülhet a tabellán. A hatodik és hetedik helyen álló Botosani (36) és Viitorul (35) egymás ellen játszik az utolsó fordulóban, így csak egyikük előzheti meg a székelyföldieket.

A tabellát az alapszakasz utolsó fordulója előtt a CFR (51 p) vezeti a bukaresti FCSB (48), a CSU Craiova (45), valamint az Astra Giurgiu (39) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!