Úszás

2018.08.09. 18:07

Milák negyedik, Cseh nyolcadik 100 pillangón

Nem sikerült dobogóra lépni a magyar fiúknak.

Nem született magyar érem a glasgow-i úszó Európa bajnokság férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében: a biztató rajt és a középmezőnyben való forduló után végül Cseh László nyolcadik, Milák Kristóf negyedik lett.

A 18 éves Milák – aki 200-on győzött, tavaly a vb-n ezüstérmes volt ezen a távon – 51.51 másodperces idővel csapott célba, míg 32 esztendős honfitársa, 51.84-gyel érintette a falat. A számot nagy meglepetésre az 1-es pályán úszó olasz Piero Codia nyerte a 8-ason haladó francia Mehdy Metella, valamint a brit James Guy előtt.

A 14-szeres Európa-bajnok, a kontinensviadalok történetének legeredményesebb versenyzőjének hatalmas sorozata fejeződött be ezzel, ugyanis Cseh a 2003-as montreali világbajnokság óta minden egyes nagymedencés világversenyen a dobogóra állhatott.

„A második ötven és a célba érkezésem sem sikerült. Annyit éreztem, hogy a megindulásom nem jött össze, így sikerült, innen kell ezt visszaraknom, de érzem még magamban az erőt” – mondta Cseh.

Milák elmondta, ez a verseny „most finoman szólva” sem sikerült neki, nem tudja, mi történt. Hozzátette, összességében azért elégedett az Európa-bajnoki szereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában