közösségépítés

2018.07.06. 07:00

A Honvédelmi Sportszövetség támogatja a tagszervezetek programjait

Az év második felében 250 millió forintnyi támogatást ad a Honvédelmi Sportszövetség (HS) a tagszervezetei által szervezett, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó sport- és egyéb szakmai, közösségépítő programok megrendezéséhez.

Forrás: mti

Erről Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a HS elnöke beszélt a szervezet Bátrak Ligája elnevezésű programsorozatának keretein belül csütörtökön, Újbudán megrendezett, általános iskolásoknak szóló sportversenyen és vetélkedőn.

A kormánybiztos bejelentette, hogy kedden megjelent az első támogatási felhívás, melynek keretében 40 millió forintot osztanak szét a tagszervezetek által az elmúlt három évben legalább kétszer már sikeresen megszervezett sport- és egyéb szakmai programok megvalósításához.

„Július 10-én megjelenik az a támogatási felhívás is, amelynek keretében a tagszervezeteink teljesen új, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó programjait szeretnénk segíteni,

erre 150 millió forint költségkeretet különítettünk el” – mondta Simicskó István, aki kiemelte, hogy a HS az alapításkor hét tagszervezettel indult el, mára viszont már csaknem 100 tagszervezete van.

Mindezeken túl a kormánybiztos közlése szerint a Honvédelmi Sportszövetséghez aktív kötődést kialakító, összetett hétvégi programoknak, így a családi napoknak, jótékonysági rendezvényeknek, valamint az oktatást, a kultúrát, a sportot, az egészségfejlesztést és más szabadidős tevékenységeket összekapcsoló, közösségépítő eseményeknek a támogatására 60 millió forint értékben írnak ki – várhatóan július közepén – támogatási felhívást.

„Haza csak egy van, annak szellemi és fizikai megvédése nemcsak nekünk, hanem a következő generációk számára is kiemelkedően fontos feladat és ebben itt és most felelősségünk van”

- mondta a kormánybiztos.

A HS a Bátrak Ligája keretében országos szinten több helyszínen rendezett sportos vetélkedőt általános iskolásoknak, ezzel biztosítva a gyermekeknek közösségépítő sportolási lehetőséget, amelynek keretében a legkülönbözőbb sportos és elméleti feladatokban mérhették össze tudásukat.

A csütörtöki újbudai eseményen – amely szintén a Bátrak Ligája sorozatba tartozik – csaknem 400 gyermek versenyezhetett és próbálhatott ki különböző, a honvédelemhez köthető sportágakat, miközben szellemi vetélkedőkön és kiegészítő szórakoztató programokon is részt vehetett.

Borítókép: Illusztráció

Imre Géza olimpiai ezüstérmes vívó a Honvédelmi Sportszövetség Bátrak Ligája elnevezésű országos programsorozatának nyitórendezvényén a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban 2018. június 7-én

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!