gyorsasági motor

2018.05.01. 12:59

Kovács Bálint sporttörténelmet írt

Kovács Bálint, a H-Moto Team 16 éves versenyzője egy futamot megnyert, a második versenyen pedig második lett az elmúlt hétvégén a németországi Oscherslebenben, a gyorsaságimotoros német bajnokság Suzuki Cup kategóriájában.

A csapat keddi tájékoztatása szerint a fiatal pilóta ezzel sporttörténelmet írt, mert korábban még egyetlen magyar motorversenyző sem aratott ehhez hasonló sikert ennyire fiatalon egy nemzetközi sorozat felnőtt mezőnyében.

Kovács a hétvége mindkét időmérő edzésén az élen végzett, így a szombati és a vasárnapi futamon is az első rajtkockából indulhatott, szombaton győzött, míg vasárnap – három tizedmásodperccel lemaradva a győztestől – második lett az 1000 köbcentis versenymotorokat felvonultató mezőnyben.

„Annak ellenére, hogy a hétvége első felében sokat bajlódtunk a motor beállításainak finomhangolásával, minden edzésen sikerült gyorsulnom, és a nemzetközi felnőtt mezőnyben pályafutásom első pole pozícióit és győzelmét is megszereznem. Hihetetlen érzés volt a dobogón a magyar himnuszt hallani” – idézte a csapat közleménye Kovácsot, aki a szombati futamon saját bevallása szerint elrontotta a rajtot, ezért visszaesett a harmadik helyre, de sikerült feljönnie és nyernie, míg vasárnap bár jól rajtolt, a futam során hibázott egyet, ezért a végül győztes német vetélytársa meg tudta előzni.

Az oscherslebeni első és második helyének köszönhetően Kovács az összetett pontversenyben is az élen áll. A sorozat július 6-8. között a belgiumi Zolderben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!