több tréner is szóba került

2017.10.19. 16:47

Sousa nem irányítaná a válogatottat

Nem vállalná a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját Paulo Sousa, aki 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzője volt, és az Európa Liga főtáblájára jutott az együttessel.

Fiorentina's coach from Portugal Paulo Sousa looks on before the Italian Serie A football match SSC Napoli vs Fiorentina ACF on May 20 2017 at the San Paolo Stadium. / AFP PHOTO / CARLO HERMANN

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Carlo Hermann

Ezt Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja mondta a Digisport csütörtöki, Reggeli Start című műsorában. Hozzátette, a portugál szakember ugyan megtisztelőnek tartja a feladatot, azonban ő kifejezetten klubedzőnek tartja magát.

Bánki Erik kifejtette, tudomása szerint a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyert, jelenleg a Dunaszerdahely együttesét irányító Marco Rossival is történtek már egyeztetések, de több más tréner is szóba került.

Megjegyezte, véleménye szerint a Bernd Storck távozását követően megüresedett posztra vagy egy tapasztalt edző – ebben az esetben külföldi –, vagy egy tehetséges fiatal magyar tréner érkezését várná. Hozzátette, nem szabad kapkodni, így

ha nem sikerül a következő néhány napban megtalálni az új szövetségi kapitányt, akkor ideiglenes szakember irányítja majd a válogatottat a Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési mérkőzéseken.

Bánki Erik elmondta, Storck távozásával kettéválik majd a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi poszt, véleménye szerint azt kell eldönteni, hogy egy, az utánpótlással foglalkozó szakember vagy egy konkrét sportigazgató – aki a szövetségi kapitány főnöke is egyben – érkezzen.

Borítókép: Paulo Sousa többek között a hazai Videoton és a Serie A-s Fiorentina gárdáját is irányította.

AFP PHOTO / Carlo Hermann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!