Szász Jánosé legyen Hunyadi diadala?

2018.09.26. 09:50

Nemzeti eposzhoz nemzeti rendezőt! (videó)

A nagy magyar filmeknek lenyomatot kellene hagyniuk a nemzet emlékezetében, ezért is hihetetlen, hogy a minden alkotásában nyilasokat vizionáló Szász János rendezheti meg minden idők legdrágább magyar filmjét a nándorfehérvári diadalról.

Forrás: ECHOTV

Mondjuk ki jó hangosan, mert nem hiszem el:

Szász János rendezheti minden idők legdrágább magyar filmjét a nándorfehérvári diadalról. Itt akár fel is állhatunk és hazamehetünk

– kezdett bele a témába Bayer Zsolt a legutóbbi Sajtóklubban, ahol Bencsik Andrással, Huth Gergellyel és Szentesi Zöldi Lászlóval beszélgetett az Echo TV stúdiójában arról, hogy

az egyre kopó tehetségű, de folyamatosan a nemzeti oldalt kritizáló és minden alkotásában nyilasokat vizionáló rendezőt bízta meg a “Magyar Nemzeti” Filmalap a hatalmas feladattal.

A forgatókönyvírásra ráadásul a “blődliben” utazó Hegedűs Bálintot, a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatóját és kurátorát találták a legalkalmasabbnak, pedig több szinopszis is készült, köztük a Hunyadi-sorozat szerzőjéé, Bán Móré – olvasható a Pesti Srácok.hu az adás nyomán született cikkében.

Bécs balliberális vezetése úgy döntött, nem lehet szobrot állítani Sobieski János lengyel királynak, aki 335 éve kiverte Kara Musztafa seregét Bécsből, nehogy megsértsék a török kisebbség érzékenységét. Akkor miért csodálkozunk azon, hogy a kitudódott:

Szász és Hegedűs a ma már nem “PC” Hunyadi János és Kapisztrán János helyett a csupán a legendában létező Dugovics Titusz mártír és a legendából se ismert, török oldalon harcoló öccse vívódásaira építené fel a filmet

– ecsetelte Bayer Zsolt, mire Huth Gergely megjegyezte:

Azon sem lepődjünk meg, ha az állítólagos testvér egy muszlim transzvesztita lesz.

Huth megjegyzésében kitért a Pesti Srácok egyik korábbi cikkére is, amelynek tanúsága szerint

abban az időben, amikor a filmalap mostani hatalmasságai szó szerint Aczél elvtárs térdén ülve szocializálódtak, Andy Vajna Amerikában alkotott. Ő nem tudja, vagy nem is akarja tudni, kikkel veszi körül magát.

Nevetünk, pedig sírni kéne inkább

– jegyezte meg erre Bencsik András, kijelentve: Hollywoodban trágyát gyártanak magas színvonalon, de ne ez legyen a minta Magyarországon.

Andy Vajna megígérte, lesznek sikerfilmnek. Lettek is, a Saul fia, aztán Saul nagypapája

– tette hozzá Bencsik.

Szentesi Zöldi László erre megjegyezte:

a nagy magyar filmeknek lenyomatot kellene hagyniuk a nemzet emlékezetében, ehhez képest ma olyan filmek készülnek, mint Saul fia és a második rész, azaz a Saul nagypapája, amelyek 30 év múlva a történelemhamisítás eszközei lesznek.

Huth Gergely azt is hozzátette, hogy miközben a Magyar Nemzeti Filmalap személyi összetétele garantálja, hogy ott sok milliárd forintból sorra a magyarokat provokáló és gyalázó alkotások születnek, a Médiatanács jóvoltából folyamatosan jobbnál jobb tévéfilmek készülnek az elmúlt évszázad kibeszéletlen témáiról, megalázóan kis, százmillió forint alatti büdzséből. Hiába mondják, hogy a nemzeti oldalon nincs tehetség, akkor e filmek alkotói micsodák?

Az Echo TV Sajtóklubjának a nemzeti filmgyártásról és a magyar történelmi filmek emlékezetpolitikai jelentőségéről szóló adását itt nézheti meg:

Borítókép: A Sajtóklub című műsor két vendége, Szentesi Zöldi László és Bencsik András

Echo TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában