Művészeti napok

2018.03.17. 17:53

Három erdő is muzsikával várja majd a zene és a természet kedvelőit

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat részeként az erdei koncertek mellett kiállítások, ismeretterjesztő előadások és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.

Gyöngyössolymos, 2015. július 5. Szokolay Dongó Balázs zenész (b) és Palya Bea népdalénekes (b2) közös koncertjükön a Muzsikál az erdõ - Mátrai Mûvészeti Napok programsorozat rendezvényén a Szalajka-tisztáson Gyöngyössolymos közelében 2015. július 5-én. MTI Fotó: Komka Péter

A rendezvény a Kecskeméthez közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn május 26-án és 27-én, a Mátrai Művészeti Napokon június 30. és július 8. között, a gyulai Városerdőn és Püspökfürdőn szeptember 28. és 30. között várja az érdeklődőket – közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok tervezett helyszíne Fülek, Tar, Szentkút, Mátraalmás, Szurdokpüspöki, Abasár, Kékestető, Gyöngyöspata és Gyöngyöstarján.

A programok között klasszikus és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, kézműves gyermekprogramok, helyi termelők bemutatkozása, tudományos ismeretterjesztő előadások és a természethez kötődő képzőművészeti kiállítások is szerepelnek.

A rendezvénysorozat 2018-ban a 15. évadára készül, fő célja a környezettudatos életvitel, a fenntarthatóság irányába mozdítani a résztvevőket.

Borítóképünkön Szokolay Dongó Balázs zenész (b) és Palya Bea népdalénekes (b2) közös koncertjükön a Muzsikál az erdő programsorozat rendezvényén a Szalajka-tisztáson, Gyöngyössolymos közelében 2015 júliusában

MTI Fotó: Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában