program

2020.07.26. 11:18

Fotókiállítás nyílt az Összetartozás Emlékhelyénél

A képek megidézik a múltat, bemutatják a Kárpát-medence nevezetességeit.

Új fotókiállítás tekinthető meg a Összetartozás Emlékhelye körül augusztus 19-ig. A tárlat a száz éve megcsonkított országra emlékezik, szimbolizálja a történelmi Magyarország nemzeti összetartozását és kulturális sokszínűségét – közölte az Országgyűlés Hivatala.

A tájékoztatás szerint az Alkotmány utca Kossuth térbe torkolló részén megépített emlékhely körül kialakított kiállításon látható több mint 160 fotó megidézi a múltat, bemutatja a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát.

„A képek segítségével az érdeklődők felidézhetik a magyar történelemhez ezer szállal kötődő emlékeket keletről nyugatra: Vajdahunyad várától a fraknói várig, Kovászna fürdőitől Tarcsafürdőig; északról délre: Pozsonytól Brassóig, Trencsén várától Fiuméig, Sósfüred görögkatolikus templomától a temesvári zsinagógáig” – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában