Jó étvágyat!

2017.09.24. 14:58

Bővül idén a békéscsabai kolbászfesztivált

Két nagysátorban és két nagyszínpadon rendezik meg idén a 21. Csabai Kolbászfesztivált október 19. és 22. között Békéscsabán – közölték a szervezők az MTI-vel.

Hégely Sándor főszervező elmondta, idén tavasszal került be a Magyar Értéktárba a Csabai Kolbászfesztivál, amelynek ezért a hagyományápolás, a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll a középpontjában.

Közölte, a rendezvény szombati napján kolbásztöltő versenyt rendeznek, amelyre már több mint 750 csapat jelentkezett. Csütörtökön az ifjúsági kolbásztöltő versenyen 250 csapat vehet részt ingyen. Az előzetes jelzések alapján száznál is többen neveznek a szárazkolbászok versenyére, és a vasárnapi bográcsos töltöttkáposzta-főző verseny iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. „Nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny sem, amelyen friss és füstre készített kolbászokkal versenyeznek a nevezők” – mondta a főszervező.

A fesztivál idei díszvendége Érd városa lesz, ahonnan csaknem ötszázan érkeznek majd a rendezvényre, a kolbásztöltő csapat kapitánya a békéscsabai származású Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára lesz.

A borrégiós vendég Érdhez kapcsolódóan idén az Etyek-Budai borvidék lesz, továbbá vendégként mutatkozik be a fesztiválon Ausztrália is, ahonnan egy bennszülött művészeti csapat, a Kommuri Performance Troup érkezik a békési megyeszékhelyre.

A 21. Csabai Kolbászfesztiválon fellép mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honey Beast – mondta Hégely Sándor. Hozzátette: meglepetésként a Fővárosi Nagycirkusz is eljön egy műsorral.

A belépődíjas rendezvényen lesznek gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, disznóvágás-bemutatók, kézműves vásár, és bemutatkozik a fesztiválon a Paks II. interaktív kiállítás is.

(Borítókép: csabaikolbaszfesztival.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában