Underground sztárokkal

2017.09.20. 15:10

A 3F Fesztiválon debütál a Legjobb úton című film

A 3F Fesztiválon mutatják be Túri Bálint Márk filmrendező első nagyjátékfilmjét, a Legjobb úton című alkotást, amelyben a főbb szerepeket a hazai kortárs underground zenei élet szereplői alakítják.

A Párizsban és Amszterdamban végzett Túri Bálint Márki filmjének közönségtalálkozóval egybekötött premierje szombaton lesz a budapesti Art+Cinema moziban – áll az alkotás kommunikációjával megbízott cég az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Az összegzés szerint a film, amelyben Nándi, a „wannabe” zenész hét év sikertelen európai vándorlás után hazatér és szembesülni kényszerül az életével, elsősorban az Y-generációt szólítja meg. Nándi átutazóban van Magyarországon, addig tervez maradni, amíg meg nem kapja az új-zélandi munkavállalási vízumot. Itthon találkozik anyjával, barátaival, régi emlékekkel, egy új szerelemmel, sőt, váratlanul az apjával is, akit húsz éve nem látott. Kedvenc gyerekkori játékát, Tom Kapitányt is megtalálja és elképzeli az űrhajós mostani küldetését. Mindezek a találkozások tükröket tartanak Nándi elé, rákényszerítve őt, hogy döntésre jusson az életével kapcsolatban.

A színes animációs elemekkel tűzdelt független filmben a főbb szerepeket a hazai kortárs underground zenei élet szereplői alakítják.

A film zenéjét a főszerepet is alakító Cservenka Ferenc szerezte, de elhangzik a női főszereplő, Walters Lili zenekara, a több filmzenét (Free Entry, Aranyélet) is jegyző Dorothy'sLegs és a Pávelt alakító Lajkó Bence (Acid Benci, Plútó, Presszó Tangó Libidó) több száma is.

A fesztivál Facebook oldala szerint a 3F-Fekete-Fehér Filmek Fesztiválját szeptember 21. és 24. között rendezik meg az Art+Cinemában. A fesztivál programjában magyar és külföldi filmek is megtekinthetőek lesznek.

Borítókép: Youtube / NO PLACE LIKE ON THE ROAD – TRAILER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában