Flashmob

2023.06.06. 10:59

Táncoljunk, ünnepeljünk, emeljük a gyereket a magasba!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom június 10-én, szombaton szervezi meg az idei Gyereket a magasba! villámcsődületet. A délelőtt 11 órakor kezdődő flashmob azt jelképezi, hogy szülőnek és gyereknek lenni jó – közölte a mozgalom.

MW

Résztvevők gyerekeket emelnek fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! programján a győri Árkád üzletközpontban 2022. szeptember 24-én

Fotó: Krizsán Csaba

A szombati villámcsődületen országszerte kicsik és nagyok egyszerre járnak körtáncot és éneklik el a Kicsi vagyok én, majd megnövök én kezdetű dalt. 

A gyermekemeléssel egybekötött flashmobhoz idén negyven település csatlakozott Zalaegerszegtől Szegeden és Budapesten át Nyíregyházáig.

A mozgalom közlése szerint folyamatosan érkeznek a jelzések újabb településekről. 

Négy határon túli városban, Dunaszerdahelyen, Nagyváradon, Csíkszeredában és Zentán is megrendezik a villámcsődületet.

A mozgalom nyereményjátékot is hirdetett. Azoknak, akik részt akarnak venni, nincs más dolguk, mint, hogy a flashmobon készült,  #gyereketamagasba2023 címkével ellátott fotót vagy videót feltöltsék a saját közösségi felületükre. 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta rendezi meg a "nagy országos gyerekemelést", amelynek lényege, hogy egyszerre minél több gyereket emeljenek fel, bárhol az országban vagy a határon túl.

Tavaly több mint ötven helyszínen tízezernél is több gyereket emeltek fel szüleik. 

Az elmúlt öt évben több tízezren vettek részt a gyerekemeléseken. A programot elsőként Budapesten rendezték meg, azután évről évre több település és közösség csatlakozott  – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában