Legyen tánc!

2023.04.08. 09:00

Világraszóló Szatmári Táncházba hív a Hagyományok Háza (videó)

A Hagyományok Háza tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját. Ennek apropóján az intézmény – immár hagyományt teremteve – ismét felhívással fordul a világ magyarságához, ezúttal a Világraszóló Szatmári Táncházra várja a jelentkezőket – tájékoztattak a szervezők.

Illusztráció

Forrás: Hagyományok Háza Facebook-oldala

A Hagyományok Háza közleményében azt írják, hogy a Táncház napja, amelyet idén május 6-án rendeznek meg, minden évben  a néptáncról, a népzenéről szól, és olyan korhatár és határok nélküli rendezvény, amely az ünnep jelentőségével bír.   

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassuk. 2021-ben Világraszóló Széki Táncházzal, 2022-ben pedig Világraszóló Kalotaszegi Táncházzal ünnepeltünk 

– írták. 

A Táncház napjával ebben az esztendőben is szeretnék megmutatni ország-világnak a népzenében és a néptáncban rejlő ősi erőt. 

Ennek jegyében hívják a Világraszóló Táncházba idén is az érdeklődőket – a jelentkezők ezúttal szatmári muzsikára fordulhatnak táncba.  

A letölthető szatmári muzsikára, amelyen a Magos Együttes csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, Enyedi Ágnes pedig csakis nektek énekel, táncoljatok nekünk szatmári verbunkot és csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk! Mi pedig reményeink szerint több száz táncos felvételből elkészíthetjük a Világraszóló Szatmári Táncház filmet! 

– olvasható a Hagyományok Háza közleményében. 

A felhívásra április 19-ig lehet jelentkezni, a hangfelvételt IDE kattintva lehet letölteni. 

A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók és részletes tájékoztatás a Hagyományok Háza honlapján érhető el. 

Kedvcsinálónak pedig íme a tavalyi, 2022-es világraszóló, kalotaszegi muzsikára hangolt táncházról készült kisfilm: 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában