Felhívás keringőre

2023.03.05. 09:00

Háromrészes Chopin-koncertsorozatot ad Bogányi Gergely a Zeneakadémián

A Felhívás keringőre című rendhagyó koncertsorozaton az előre megadott program mellett a közönség kívánságait is teljesíti majd. Az első koncert április 26-án lesz, a másik két koncertet pedig október 9-én és november 19-én tartják – közölték a szervezők.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a "2020 20 koncert 20 műsor" elnevezésű koncertturnéját ismertető sajtótájékoztatón a Pesti Vigadóban 2020. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2010-es Chopin-maratonon Bogányi Gergely a Müpa nagytermében két nap alatt játszotta el Chopin összes, szólózongorára írt művét, most pedig az általa legfontosabbnak tartott darabok mellett a közönség egy előre összeállított listából választhatja ki az eljátszandó műveket. 

A kiválasztás sorsolás útján történik majd az est házigazdájának vezetésével. Az első koncerten Bolla Milán, a további két eseményen Bősze Ádám lesz a házigazda.

Az előadásokon a művész két kedvenc darabja, a G-moll ballada és a H-dúr Nocturne op 9. no. 3. biztosan elhangzik majd, de lesznek meglepetés elemei is az előadásoknak.

A Chopin-maratont 2010-ben Bogányi Gergely egy Fazioli-hangszeren játszotta. A zongoraművész 2015 óta tökéletesíti az általa kitalált és csapatával megalkotott teljesen új felépítésű, egyedi formájú Bogányi-zongorát, amely a múlt hagyományait és a jelen technikai lehetőségeit ötvözi. 

Ez lesz azonban az első alkalom, hogy egy Chopin-sorozat a Bogányi-zongorán hangzik el

 – emelték ki a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában