#anemzetimindenkie program

2022.11.06. 15:58

Rászorulóknak nyújt élményt a Nemzeti Színház 2019 óta

Tamási Áron Vitéz lélek című darabját láthatták hátrányos helyzetű felnőttek ingyenesen az #anemzetimindenkie program részeként a Nemzeti Színházban – tájékoztatta a színház az MTI-t.

Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatója

Forrás: Nemzeti Színház

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

A 2019-ben kezdődő programot olyanoknak indította az intézmény, akiknek a körülményei nem teszik lehetővé, hogy rendszeresen színházba járjanak.

Ebben az évben november 3-án és 4-én Tamási Áron Vitéz lélek című darabjára invitálták a közönséget – közölték.

A 185 éves Nemzeti Színház annak idején azért jött létre, hogy mindenkié legyen – idézi a tájékoztató Vidnyánszky Attilát, a színház vezérigazgatóját, aki egyebek mellett azt is hangsúlyozta, hogy az elődökkel együtt ő is hisz abban, hogy „ez az egész nemzet színháza, minden magyaré, így az önöké is”.

Tamási Áron A Vitéz lélek című darabját 2013-ban mutatták be, ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése a teátrum főigazgatójaként. A darabról az igazgató azt mondta, hogy egy szép mese „a hitről, és arról, hogy mindig lehet újrakezdeni, hiszen képesek vagyunk rá, mi, magyarok különösen”.

Olyanokat hívtak meg az előadásra, akik még sohasem, vagy ritkán járnak színházban. A résztvevők kiválasztásában segítséget nyújtottak a különféle karitatív szervezetek és gondozóintézmények – mondta Pintér Szilvia, a program szervezője.

Tamási Áron Vitéz lélek című darabját láthatták hátrányos helyzetű felnőttek a Nemzeti Színházban
Fotós: Eöri Szabó Zsolt / Forrás: Nemzeti Színház

Az idei előadásokat láthatták szociális és gyermekvédelmi szervezetek és intézmények nevelői, ellátottjai, munkatársai, valamint hajléktalanokat segítő szolgálatok és alapítványok ellátottjai és segítői, a Soroksári Önkormányzat meghívottjai, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai.

A #anemzetimindenkie program decemberben, januárban és februárban folytatódik – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában