Lenyűgözőnek találta

2022.11.05. 10:43

Marco Rossi volt a Szent István-terem 100324. látogatója

A magyar labdarúgó-válogatott népszerű szövetségi kapitánya, Marco Rossi is ellátogatott a Szent István-terembe – közölte a Várkapitányság Kommunikációs Irodája.

Marco Rossit lenyűgözte a Szent István-terem látványa

Forrás: Várkapitányság

Fotó: Kárász Karolina

A közleményben azt írták, hogy a továbbra is töretlen az érdeklődés a Budavári Palota elsőként újjáépített helyisége, a Szent István-terem és a hozzá tartozó kiállítás iránt, már több mint 100 ezren nézték meg. 

A magyar csapat kapitánya volt a 100324. látogató. 

Az olasz labdarúgó, edző és kapitány korábban már többször ellátogatott a budai Várba, de csak most látta először az újjászületett Szent István-termet, amelyet lenyűgözőnek talált. Úgy vélte, feleségének is tetszene az aprólékosan megmunkált Zsolnay-kandalló, az olasz mesterek függönyei vagy az egyedülálló parketta látványa. 

Közölték azt is, hogy a látogatást emléklap örökítette meg, amelyet Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója adott át a szövetségi kapitánynak.

A látogatást emléklap örökíti meg
Fotós: Kárász Karolina / Forrás: Várkapitányság

 A mester azt is elárulta, hogy először a feleségével járt a Budavári Palotanegyedben és jóleső érzés tölti el, amikor meglátja a Puskás Aréna körvonalait a Várból.    

A II. világháborúban elpusztult történelmi helyiség a Nemzeti Hauszmann Program részeként, az eredeti tervek alapján született újjá.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában