Változatos programok

2022.08.18. 17:40

Kulturális kikapcsolódást is ígér az ünnepi hétvége

A Divat & Design Fesztivál workshopokkal, előadásokkal, tematikus sétákkal és pop-up üzletekkel várja az érdeklődőket az augusztus 20-ai hétvégén. Míg a Bálnában a hazai designé, addig a Nehru-parton az irodalomé lesz a főszerep: a Művészkertben szerzői esteket, felolvasó színházi előadásokat és koncerteket is szerveznek.

A Szabó Balázs Bandája együttes koncertje a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) második napján az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 25-én.

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából zenés felolvasószínházzal várja az érdeklődőket Ugron Zsolna, Hegedűs Bori, Tempfli Erik és Balla Eszter. A Petőfi200 produkcióban pedig Tasnádi Bence és Mészáros Blanka színművész idézi meg a költő-forradalmár és Szendrey Júlia szerelmét, Zságer Balázs zenei közreműködésével – áll a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a kortárs hazai irodalom egyik legnépszerűbb próza- és forgatókönyvírójának, Bereményi Gézának a szövegei Hrutka Róbert és Für Anikó tolmácsolásában lesznek hallhatók. A közönség mindemellett Háy Jánossal, Kepes Andrással és Tolnai Ottóval is találkozhat a Duna-parton, a koncertek között pedig megtalálható a Szabó Balázs Bandája, valamint fellépnek a Lázár tesók, a Platon Karataev és Ohnody.

Két filmpremier is látható lesz a Művészkertben. A Frici & Aranka című alkotás a 20. század eleji Budapestre repíti vissza a nézőket, a pezsgő fővárosi életet és a virágzó kávéházi kultúrát Karinthy Frigyes és Böhm Aranka szerelmén keresztül idézi meg. A Külön falka című kisjátékfilm, amely elnyerte az idei Magyar Mozgókép Fesztivál fődíját, a börtönviselt apa és kislánya egymásra találását mutatja be. A Művészkert házigazdája Juhász Anna irodalmár lesz – áll a közleményben.

Mint írják, a Bálnában a divaté és a designé lesz a főszerep. Augusztus 20-án és 21-én változatos programokkal várják a látogatókat, akik kézműves foglalkozásokon, fenntarthatósági programokon, valamint figyelemfelkeltő kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt. A workshopokon a gyerekek és a felnőttek is megismerkedhetnek a hazai divat- és formatervezőkkel. Az előadásoknak, beszélgetéseknek köszönhetően közvetlenebb kapcsolat, valódi párbeszéd alakulhat ki a szakmában dolgozók és a hazai designipar iránt érdeklődők között – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában