A magyar kultúra része

2022.07.04. 09:48

Fontos átadni a jövő generációjának Kárpátalja néptáncát és népzenéjét

Kárpátalja kincsei, a néptánca és a népzenéje része az egyetemes magyar kultúrának, ezért fontos őrizni, ápolni és átadni a jövő generációjának – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton Sátoraljaújhelyen.

Szilágyi Péter a Rákóczi Szövetség XXVI. kárpátaljai népzene-, néptánc- és kézművestáborában az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint megköszönte a táborozók szüleinek, hogy időt és pénzt nem kímélve elhozták ide gyerekeiket, magyar oktatási intézménybe járatják őket, és minden lehetséges módon támogatják azt, hogy az ottani magyarság megmaradjon, hiszen – fogalmazott – ezek a fiatalok alkotják majd a jövőben a kárpátaljai magyarság „gerincét”.

SZILÁGYI Péter
Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntőt mond a XXVI. Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézművestábor zárógáláján a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont ban Sátoraljaújhelyen 2022. július 2-án.
Fotó: MTI/Vajda János

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a Rákóczi Szövetség már évek óta Sátoraljaújhelyen rendezi meg a táborait, így ez a helyszín „15 millió magyar táborhelye”.

A XXVI. Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézművestábor zárógálája a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban Sátoraljaújhelyen 2022. július 2-án.
Fotó: MTI/Vajda János

Szilágyi Péter kitért arra is, hogy ugyan nehéz most a helyzet Kárpátalján, de a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy segítsen az ott élőknek, és segítse az ukrajnai háborúban szenvedőket.

Borítókép: A XXVI. Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézművestábor zárógálája a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban Sátoraljaújhelyen 2022. július 2-án. Fotó: MTI/Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában