Komolyzenei tehetségkutató

2022.07.22. 10:35

Már forgatják a Virtuózok V4+ idei évadát (fotók)

A műsor november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin.

Már forgatják a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor idei évadát, amely november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin.

A 2014-ben indult zenei tehetségkutató 2020-ban vált nemzetközivé Virtuózok V4+ néven, így a verseny indulói már harmadik éve mutathatják be tudásukat a visegrádi négyek országaiban (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és egy csatlakozó országban, amely idén Szlovénia lett – mondta el a Virtuózok V4+ csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Peller Mariann, a műsor alapító-producere.

DOMINGO, Plácido
Plácido Domingo Jr dalszerző-énekes lányával a Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. július 21-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint hangsúlyozta, a Virtuózok missziója, hogy a komolyzenét közelebb hozza a nagyközönséghez fiatal tehetségek felkarolásával.

Ezt a törekvést emelik magasabb szintre világsztárok közreműködésével, akik közül a legfontosabb Plácido Domingo operaénekes, karmester csatlakozása volt – tette hozzá.

Idén először nem kizárólag a klasszikus zene csillagai, hanem a nemzetközi zeneipar egyéb nagynevű szereplői, promóterei is helyet kapnak a zsűriben: mások mellett Stjepan Hauser horvát csellóművész, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész, Harvey Goldsmith nemzetközi koncertpromóter, a Live Aid alapítója, Steven Mercurio amerikai karmester és zeneszerző, valamint a döntőben Plácido Domingo.

Stjepan Hauser horvát csellóművész (HAUSER) és Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész játszik a Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. július 21-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Stjepan Hauser elmondta, hogy alapítványa a Virtuózokkal együttműködésben részt vesz majd az ifjú zenei tehetségek felkutatásában.

Az évad lezárásaként idén különkiadással is jelentkezik a Virtuózok december 19-én élőben a Magyar Állami Operaházból, ahol neves művészdinasztiák ifjabbik tagjai, mások mellett Plácidó Domingo Jr. és Matteo Bocelli ülnek majd a zsűriben.

Ida Nowakowska és Remee Jackman, a Virtuózok műsorvezetői a Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. július 21-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Plácidó Domingo Jr. a sajtótájékoztatón felidézte, hogy ő szerezte a műsor főcímzenéjét, és tavaly mentorként vett részt a tehetségkutatóban. Matteo Bocelli énekes, Andrea Bocelli fia, pedig megjegyezte, hogy mivel még ő maga is tanulmányait végzi, átérzi a fiatalok helyzetét és az ifjú tehetségek felkarolásának fontosságát.

Borítókép: Balról jobbra: Harvey Goldsmith nemzetközi koncertpromóter, a Live Aid alapítója, Peller Mariann, a Virtuózok alapító-producere, Plácido Domingo Jr dalszerző-énekes, Stjepan Hauser horvát csellóművész (HAUSER), Guy Pratt zenész, a Pink Floyd zenekar tagja, Matteo Bocelli énekes, Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, a Virtuózok V4+ zsűritagja, Steven Mercurio amerikai karmester és zeneszerző, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész a Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. július 21-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában