Daloskönyv

2022.03.15. 13:33

Ismert dalok feldolgozásával emlékszik az MTÜ 1848-49-re

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelte, a magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erejük van, ezért nagy szükség van arra, hogy azokat mindenki ismerje és magáénak érezze.

Ismert magyar dalok feldolgozásával emlékszik a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az 1848-49-es szabadságharcra és forradalomra.
 

Az ügynökség kedden a honlapján emlékeztetett, hogy népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet indított. A gyűjtemény két karácsonyi dallal indult, most pedig a folyamatosan bővülő YouTube-csatornán március 15. alkalmából az ünnephez kapcsoló szerzemények hallhatók Tóth Gabi és Mező Misi előadásában - írták.


A dalokhoz videóklipek is készültek, amelyeket a komáromi Monostori erődben forgattak, hagyományőrző huszárokkal, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével - ismertették.

Kiemelték: a magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erejük van, ezért nagy szükség van arra, hogy azokat mindenki ismerje és magáénak érezze.

A jövőben minden olyan ének a Daloskönyv része lesz, amely a nemzeti identitás része - olvasható a közleményben.

Borítókép: Hagyományőrző huszár a bemutatón a szentendrei Skanzenben 2019. március 16-án. A huszárok életének legfontosabb állomásait mutatatják be a nemzeti ünnephez kapcsolódóan március 15. és 17. között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában