Izgalmas beszélgetések

2022.02.07. 14:05

Folytatódik a Viszonylagos öröklét című irodalmi sorozat

Minden részben megismerhetjük egy irodalmár, költő, alkotó, színművész vagy zenész kapcsolódását Nemes Nagy Ágneshez.

Februárban folytatódik Viszonylagos öröklét – Nemes Nagy Ágnes 100 című, centenáriumi irodalmi beszélgető sorozat, amelynek részeként az érdeklődők a költő és Babits Mihály irodalmi kapcsolatát ismerhetik meg.

Nemes Nagy Ágnes születésének századik évfordulója tiszteletére 2022-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum Juhász Anna irodalmár vezetésével centenáriumi eseménysorozatot indított.

Ennek részeként valósul meg a Viszonylagos öröklét – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető sorozat a MOM Kulturális Központ partnerségében. Minden hónapban egy-egy irodalmár, költő, alkotó, színművész vagy zenész szakmai és személyes aspektusból mutatja be kapcsolódását Nemes Nagy Ágneshez.

A sorozat második, február 23-i estjén a személyes kapcsolódások mellett Nemes Nagy Ágnes és Babits Mihály irodalmi kapcsolódásán lesz a fókusz. A költő disszertációjának témájában is Babits Mihályhoz kapcsolódott, aki az évek alatt leginkább jelkép és viszonyítási pont lett számára.

A február 23-án a MOM Kulturális Közpon Kupolatermében Juhász Anna irodalmár vendége Szabó T. Anna költő, Kelevéz Ágnes irodalomtörténész és Györgyi Anna színművész lesz.

Borítókép: Fortepan / Hunyady József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában