Árva gyerekeket segítenek

2022.02.22. 18:41

A Regőczi Alapítványt támogatja a debreceni Campus Fesztivál

A koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványt támogatja a tavaly összegyűjtött adományokkal a debreceni Campus Fesztivál – jelentette be Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kedden a nagyerdei víztoronyban tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelképesen át is adta a támogatást Herczegh Anitának, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Miklósvölgyi Péter emlékeztetett arra, hogy a fesztivál nyitófogadásán összegyűjtött adományokat évről évre jótékonysági célra ajánlják fel. A tavaly összegyűlt 6,5 millió forinttal a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány munkáját támogatják - tette hozzá.

Herczegh Anita felidézte: amikor tavaly tavasszal férjével, Áder János köztársasági elnökkel elhatározták, hogy segítik a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket, azzal szembesültek, hogy a számuk már akkor elérte a félezret.

Úgy ítélték meg, hogy olyan nagy számban szorulnak segítségre az árvák, amit nem lehet a meglévő karitatív alapítványokra, szervezetekre hagyni, megérdemelnek egy önálló alapítványt 

- magyarázta a kuratórium elnöke.

Hozzátette: tavaly áprilisban jelentették be a Regőczi Alapítvány megalakulását, és megindultak a támogatások is. Eleinte csak önkéntesekkel dolgoztak, mára négy alkalmazottjuk van, köztük egy Covid-özvegy, aki három gyerekkel maradt magára, amikor koronavírusban meghalt a férje.

Herczegh Anita elmondta azt is, hogy jó együttműködést alakítottak ki az elmúlt időszakban a Karitatív Tanács tagjaival, önkormányzatokkal, állami szervezetekkel annak érdekében, hogy hosszú távon tudják segíteni az árván vagy félárván maradt gyerekeket.

Mint kiemelte, már több mint ezer gyereket támogat az alapítvány, tavaly még egyszeri gyorssegélyeket adtak, idén már a rászorultság mértékében havi rendszeres támogatást nyújtanak.

A hosszú távú, személyre szóló támogatás azt jelenti, hogy például az idén született árvát a felnőtté válásig vagy felsőfokú tanulmányai befejezéséig támogatják, amihez évente sok százmillió forintot kell összegyűjteni - mutatott rá Herczegh Anita, aki köszönetet mondott a Campus Fesztivál felajánlásáért.

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi tagja a szociális mellett a lelki segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy szervezetté kell tenni azt. Önként jelentkező szakembereket is várnak, akik részt vállalnának ebből a szolgálatból- fűzte hozzá.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere, a helyi karitatív testület társelnöke elmondta: a 32 tagszervezetet tömörítő testületben több mint ötszáz önkéntes dolgozik, és tízezernél több embernek, köztük a Covid miatt megcsonkult családoknak segítettek a teljes járványügyi zárlat idején.

Ezt a munkát folyamatosan végzik, lelki segélyvonalat működtetnek és mindenben támogatják a Regőczi Alapítvány munkáját - tette hozzá az alpolgármester.

Borítókép: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (k), Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi tagja (b) és Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató (j) a Campus Fesztivál és a Regőczi Alapítvány közös sajtótájékoztatóján a debreceni Nagyerdei Víztoronyban 2022. február 22-én (Czeglédi Zsolt/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában