pályázat

2021.11.03. 16:30

Gyerekrajzokat vetítenek a pécsi dzsámira az advent ideje alatt

A pályázatokból az előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők.

Pécs, 2020. december 7. Fényfestés Gázi Kászim pasa dzsámiján (Gyertyaszentelõ Boldogasszony-templom) a pécsi Széchenyi téren 2020. december 7-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A tavalyi sikeres kiírás után idén ismét épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdettek Pécsen. A legszebb rajzokat a dzsámi homlokzatára vetítik az adventi időszakban.

A pályázatot kiíró Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kiíráson óvodások, alsó tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások indulhatnak rajzaikkal.

Közölték: a rajzok elkészítéséhez a pécsi Széchenyi téren álló dzsámi mintasablonját használhatják a fiatalok, amelyet tetszés szerint színezhetnek ki. Javasolják, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek. Az alkotásokat személyesen, postázva, vagy szkennelve lehet eljuttatni a szervezőknek november 2. és 11. között.

Jelezték: a pályázatokból az előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, amelyeket az épület homlokzatára vetítenek advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén.

Ezek az alkotások felkerülnek a gyerekrajzpalyazat.hu oldalra is, ahol a közönségdíjas alkotásról szavazhatnak az érdeklődők. A szavazatok gyűjtésére december 10. és 20. között lesz lehetőség. A közönségszavazás mellett a szakmai zsűri is kiválasztja minden korosztály legjobb alkotását, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek – írták.

A felhívás részletei és a mintasablon megtalálható az adventpecs.hu/rajzpalyazat internetes oldalon.

Borítókép: Fényfestés Gázi Kászim pasa dzsámiján (Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom) a pécsi Széchenyi téren 2020. december 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában