Missa Missio

2021.10.26. 13:46

Zenei kezdeményezéssel segítik az üldözött keresztényeket

Világszerte támadják a kereszténységet, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző a Missa Missio című szakrális művén keresztül, a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, a családok értékrendjét. A mű bemutatásával továbbá szeretne hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez. Ehhez kapcsolódóan a Missa Missio CD eladásából származó, több mint egymillió forintos nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. A mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre felhívja az emberek figyelmét.

Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetőek keresztényellenes folyamatok, a kereszténység támadás alatt áll.

Idén a nemzeti újrakezdés évében a határon túli területek történelmi templomaiban is bemutatták a Missa Missio című művet. A kiválasztott helyszínek között szerepelt a pozsonyi koronázótemplom, a deáki katolikus templom, a kassai Szent Erzsébet-székesegyház és a prágai Szent Miklós-templom is.

Nagy köszönetemet szeretném kifejezni ezért a zenei műért, mert ezen keresztül tudatosult bennem, milyen nagy kulturális és társadalmi erőfeszítést tesz a mai Magyarország, hiszen szószólójává vált Európának és pártfogója lett a nyugati keresztény társadalomnak – fogalmazott a prágai bemutató fővédnöke, a Szent Római Egyház bíborosa, a prágai főegyházmegye érseke és a cseh prímás, Dominik Duka.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérőprogramjaként az Esztergomi Bazilikában adta elő Szarka Tamás és zenekara a Missa Missiot.

A Missa Missio CD eladásából immár második alkalommal nyújtottak át pénzadományt a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságnak, amely hozzájárul ahhoz, hogy a kapott összeg eljusson a rászorulókhoz, többek között a szíriai keresztényekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában