új film

2021.10.30. 18:56

Budapest ikonikus helyszínein forgatnak egy lengyel-magyar koprodukciót

A Téli álom című lengyel-magyar koprodukcióban, Piotr Fiedziukiewicz rendezésében készülő mozifilm gyártására a Nemzeti Filmintézet 685 millió forint támogatást szavazott meg

Budapest, 2014. október 30. Felszolgáló a New York Kávéházban, a New York Palota épületében 2014. október 29-én. Százhúsz éve, 1894 októberében nyitotta meg kapuit a budapesti New York Palota, amelyben a 2006-os felújítás óta a Boscolo csoport luxusszállodája és a New York Kávéház üzemel. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Budapest ikonikus helyszínein forgatnak lengyel-magyar koprodukciót: a Téli álom című lengyel-magyar mozifilm egy lengyel sportoló és egy kínai zongorista lány Budapesten kibontakozó románcának története fővárosi helyszínekkel és Liszt-melódiákkal – tudatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken.

A Téli álom című lengyel-magyar koprodukcióban, Piotr Fiedziukiewicz rendezésében készülő mozifilm gyártására a Nemzeti Filmintézet 685 millió forint támogatást szavazott meg – olvasható a közleményben.

Mint írják, a Budapesten is játszódó romantikus film középpontjában egy sportoló küzdelmének bemutatása áll, aki sokszoros snowboard bajnokként lesérül mielőtt megvalósíthatná célját, hogy indulhasson a pekingi téli olimpián. Lábadozása során kénytelen újraértékelni az életét, és budapesti találkozása az ünnepelt kínai zongorista lánnyal, aki Liszt és Chopin rajongójaként épp a legnagyobb nemzetközi zongoraversenyre készül, mindkettőjük életében fordulatokat hoz. A Téli álom történetében két világ, az élsportolók és a klasszikus zenészek világa fonódik össze.

A romantikus mozifilmben Budapest legszebb látványosságai is szerepet kapnak, a tervek szerint a forgatási helyszínek között lesz az Andrássy út, a Dunapart, a Vigadó, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és a New York kávéház is.

A film Budapest csodáit és Liszt egyedülálló zenéjét is széles közönséghez juttathatja el a nemzetközi forgalmazásnak köszönhetően.

Az alkotók a mozipremiert a pekingi téli olimpia idejére tervezik jövő év elejére.

A budapesti forgatáson mintegy 70 magyar szakember vesz részt. A Téli álom magyar producere Kmetty Orsi – áll az összegzésben.

Borítókép: Az egyik helyszín a New York Kávéház a sok közül. Felszolgáló a Kávéházban, a New York Palota épületében 2014. október 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában