Magyar Passió

2021.09.27. 15:45

Egyedi és hiánypótló magyar film kerül hamarosan a mozikba

Kásler Miklós a közösségi médián keresztül méltatta a november elejétől megtekinthető alkotást.

Forrás: Facebook / Magyar Passió

November 4-től vetítik a Magyar Passió című filmet, amelynek részleteit először az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson mutatták be Ferenc pápának. A történet a szerzetesrendek nagyjából hetven évvel ezelőtti üldöztetését dolgozza fel Eperjes Károly rendezésében.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében kiemelte, Eperjes Károly egy minden tekintetben egyedi és hiánypótló mű megalkotására vállalkozott. A miniszter hozzátette, azt kívánja, hogy a filmet a közönség és a szakma elismerése övezze majd.

A rendező Eperjes Károly a produkcióval kapcsolatban elmondta, a Magyar Passiót azzal a szándékkal készítették, hogy hirdessék a szeretet üzenetét, amely egyesít minden keresztény hívőt, erőt ad, valamint utat mutat a félelemre építő világban az összetartozásra és megbékélésre vágyó embereknek.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló film 1950-ben játszódik. A történet főszereplője Leopold atya, aki társaival küzd azért, hogy a háború évei után ismét felvirágoztassák a ferencesek rendjét. A kommunista hatalom pedig csak a kezdetekben tűri el tevékenységüket, később viszont koholt vádak alapján tartóztatják le és vetik kínvallatás alá az atyát.

A Magyar Passióval kapcsolatban további információ a film Facebook-oldalán olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában