élmény

2021.07.19. 13:48

Verdi-gálát tart a Magyar Állami Operaház a Margitszigeten

Az esten a Don Carlos, Traviata, Rigoletto, A szicíliai vecsernye, Attila, A haramiák, Az álarcosbál, Nabucco, Ernani, Luisa Miller és az Aida című operákból csendülnek fel részletek.

Budapest, 2016. július 28. Giuseppe Verdi Otello című operájának próbája a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2016. július 27-én este. A darabot július 29-én mutatják be Vámos László rendezésében.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Verdi-gála estet rendez a Magyar Állami Operaház július 23-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol az est szólistái Maria Grazia Schiavo olasz szoprán, Arturo Chacón-Cruz mexikói tenor és Kálmándy Mihály magyar operaénekes lesznek.

A Magyar Állami Operaház együtteseit Kocsár Balázs, az intézmény főzeneigazgatója dirigálja. Az esten a Don Carlos, Traviata, Rigoletto, A szicíliai vecsernye, Attila, A haramiák, Az álarcosbál, Nabucco, Ernani, Luisa Miller és az Aida című operákból csendülnek fel részletek – tájékoztatta a Magyar Állami Operaház az MTI-t.

A Verdi-ünnep egyik szólistája Maria Grazia Schaivo, klasszikus olasz operai hagyományokat képviselő szoprán, aki a vezető európai operaházak, valamint a salzburgi és a ravennai fesztiválok visszatérő fellépője. Partnere Arturo Chacón-Cruz mexikói tenorénekes, a Plácido Domingo Operalia versenyének 2005-ös felfedezettje. Schaivo és Chacón-Cruz, akik korábban a Római Opera Traviata-produkciójában dolgoztak együtt, ez alkalommal is szerelmes duettekkel várják a közönséget.

A gálán a szólisták közt a házigazdákat Kálmándy Mihály Kossuth-díjas bariton képviseli, aki több mint fél tucat Verdi-szerepben aratott már sikert itthon és külföldön.

További szólistaszerepekben az Opera Énekkarának művészei – Bakó Antal, Döbörhegyi Diána, Irlanda Gergely, Tarnai Dávid, Tempfli Mária, Zsigmond Géza és Csiki Gábor karigazgató – lépnek a közönség elé.

Giuseppe Fortunino Francesco Verdi Milánóban született 1901-ben, máig a világ operaházainak egyik legnépszerűbb és leggyakrabban játszott szerzője. Csaknem harminc színpadi művéből legalább egy tucat rendszeresen szerepel a dalszínházak repertoárján.

Borítókép: Giuseppe Verdi Otello című operájának próbája a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2016. július 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában