ingyenes élő közvetítés

2021.05.01. 18:35

Vasárnap online koncertet ad a Szent Efrém Férfikar

Bűnbánati imák és húsvéti örömöt árasztó himnuszok, motetták is megszólalnak vasárnap, az ortodox húsvét ünnepén a Szent Efrém Férfikar online estjén az Orientale lumen sorozatban.

Budapest, 2020. december 12. Mohay Miklós Aranyszájú Szent János liturgiája címû kórusmûvét adják elõ a Szent Efrém Férfikar tagjai a budapesti Istenszülõ oltalma görögkatolikus templomban 2020. december 12-én. Mohay Miklós zeneszerzõ, a Magyar Mûvészeti Akadémia rendes tagja kifejezetten a férfikar számára komponálta darabját. Balról Bubnó Tamás, a kórus mûvészeti vezetõje. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az ingyenesen megtekinthető élő közvetítés vasárnap 19.30-tól látható az együttes YouTube-csatornáján a Kultúra.hu közvetítésében.

A műsorban bűnbánati imák és húsvéti örömöt árasztó himnuszok, motetták szólalnak meg harang-imákkal tagolva. Örmény, ukrán és román énekek után Boksay János görögkatolikus liturgiájából is részleteket énekel az együttes, a műsor második felében pedig Fülöp érsek-metropolita, Csiky Boldizsár, Dukay Barnabás és Mohay Miklós szerzeményeit adják elő. Ősbemutatóként Bubnó Tamás Igazodjék föl című zsoltár-kompozíciója hangzik el.

A nyolctagú énekegyüttes Orientale lumen jubileumi sorozatának második koncertjét otthonról követheti a közönség az ortodox húsvét ünnepén. A bizánci rítusú zenei hagyomány kezdetektől fogva a férfikar repertoárját képezi. Az Orientale lumen, azaz a Kelet Világossága sorozatban olyan világhírű szólisták és együttesek vendégeskedtek az elmúlt 10 év alatt, akiket a magyar közönség szinte kizárólag ezeken a koncerteken láthatott hazánkban.

„Az Orientale lumen sorozat 42. hangversenyén nem lesz vendégművész vagy együttes. Eddig mindig volt meghívott, a bizonytalan helyzet és a nyilvános esemény megtartásának csekély reménye azonban most egy önálló, teljes estet ígér a Szent Efrém Férfikarral, online” – idézi a közlemény Bubnó Tamás, az együttes művészeti vezetője szavait.

Borítókép: Mohay Miklós Aranyszájú Szent János liturgiája című kórusművét adják elő a Szent Efrém Férfikar tagjai a budapesti Istenszülő oltalma görögkatolikus templomban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában