egyszeri alkalom

2021.04.21. 17:00

Olasz és francia operacsemegék hallhatók Kolonits Klára online áriaestjén

A Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán áriaestjére a bel canto és francia operairodalom színpadon ritkán hallható részleteiből összeállított új műsorral készül.

Budapest, 2020. október 27. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Kolonits Klára Liszt Ferenc-díjas operaénekes az Eiffel Mûhelyházban 2020. október 26-án. MTI/Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

Olasz és francia operacsemegék hallhatók Kolonits Klára online áriaestjén szombaton az Opera Otthonra fizetős szolgáltatásában.

A Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán áriaestjére a bel canto és francia operairodalom színpadon ritkán hallható részleteiből összeállított új műsorral készül – közölte a dalszínház.

A Bellini, Rossini, Donizetti, Verdi, Charpentier, Massnet és Meyerbeer műveit is felvonultató esten – amely egyszeri alkalommal, szombaton 20 órától látható az Opera Otthonra fizetős szolgáltatásában – vendégként közreműködik Schöck Atala és a Brickner Szabolcs.

Az énekeseket Kolonits Klára férje és csaknem húsz éve állandó alkotótársa, Dinyés Dániel zeneszerző, karmester kíséri zongorán, míg fuvolán az Opera Zenekar művészei, Rácz János és Ácsné Gjorgevic Dóra működnek közre. Az est rendezője Gábor Sylive.

Kolonits Klára az operák mellett rendszeresen fellép dalesteken, hangversenyeken és operabeavató előadásokon, koncertrepertoárja a barokktól egészen a kortárs művekig terjed.

Borítókép: a Kossuth-díjjal kitüntetett Kolonits Klára Liszt Ferenc-díjas operaénekes az Eiffel Műhelyházban 2020. október 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában