lehetőség

2021.02.20. 11:15

Elindult a jelentkezés a Snétberger Programra

Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára, ahol hatvan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti majd meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi központjában.

Budapest, 2016. december 20. A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai gyakorolnak az Új Nemzedék program keretében megvalósult közösségi tér avatása elõtt Budapesten, a Királyi Pál utcában 2016. december 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A járványhelyzet miatt idén online formában lehet elküldeni a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon keresztül április 30-ig – közölte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft.

Olyan tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiatalok jelentkezését várják, akik elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket.

A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak. A programban a kezdetek óta minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítette zenei tudását.

Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője azt közölte, hogy a kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés teljesen ingyenes. A 12 hetes dzsessz és klasszikus zenei képzést Felsőörsön tartják.

Ebben az évben ünnepeli fennállásának tizedik évfordulóját a Snétberger Program.

„A jubileumi év mérföldkő számunkra. 10 évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot” – idézi a tájékoztató Snétberger Ferencet, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatóját, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnökét.

A Snétberger Program 10 éves működése alatt csaknem 800 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusokat és 100 órányi koncertet adtak évente.

Borítókép: A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai gyakorolnak az Új Nemzedék program keretében megvalósult közösségi tér avatása előtt Budapesten, a Királyi Pál utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában