Járvány

2020.12.01. 18:00

Ünnepi kalendáriummal jelentkezik a Csiky Gergely Színház

A karácsonyi mesékkel, dalokkal, versekkel vagy óévbúcsúztató produkciókkal azoknak szeretnének kedveskedni, akik a járványban is kitartanak a színház mellett.

Ünnepi kalendáriummal jelentkezik és online formában is megtartja a drámapedagógiai programját, valamint a Kortárs felolvasószínházi maraton elnevezésű rendezvényét a kaposvári Csiky Gergely Színház decemberben.

Az Ünnepi kalendáriumban a színház művészei néhány perces videóüzeneteket készítenek december 1. és 31. között. A naponta este hat órakor a teátrum online felületein látható karácsonyi mesékkel, dalokkal, versekkel vagy óévbúcsúztató produkciókkal azoknak szeretnének kedveskedni, akik a járványban is kitartanak a színház mellett, annak tartalmait szeretik, várják, személyes online felületükön megosztják – olvasható a teátrumnak a tájékoztatójában.

Kitértek rá, hogy a koronavírus-járvány „nem szegi kedvét” a Keltető elnevezésű drámapedagógiai program szervezőinek sem: a szakemberek a digitalizáció előnyeivel élve továbbra is tartanak foglalkozásokat a gyermekeknek, s otthon is megoldható feladatokat küldenek nekik.

A színház Keltető online oktatási programjának célja a fiatalok színház iránti lelkesedésének megőrzése, a velük megkezdett szakmai munka folyamatosságának biztosítása – közölték.

A teátrum jelezte, hogy online térben, de megrendezi a hagyományos Kortárs felolvasószínházi maraton nevű programját, emellett a televízió idén a Csiky Gergely Színházból közvetíti szilveszteri műsorát.

A színház Fülöp Péter igazgatót idézve hangsúlyozta: a Csiky vezetésének továbbra is kardinális kérdés a próbák és a művészeti munka folytatása. Ennek érdekében az épületben páraködös fertőtlenítést is alkalmaznak, belépéskor mérik a munkatársak testhőmérsékletét.

A direktor emlékeztetett rá, hogy a színház jól reagált a koronavírus-járványból adódó kihívásokra. Nagy sikert aratott az Erkélyből páholy – Házhoz megy a Csiky! című programsorozatuk, amelynek keretében a társulat tagjai közterületeken, a nézőktől biztonságos távolságban, a járványügyi előírásokat betartva játszottak.

Amikor korlátozásokkal, de a színházban is lehetett előadásokat tartani, a világ- és a hazai irodalom, valamint a magyar színházművészet ikonikus alakjainak képmásait helyezték azokra a székekre, ahová a távolságtartás okán nem ülhettek nézők – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában