Történelem

2020.11.12. 17:16

Érdekes tartalmakkal gazdagodhatnak a diákok

Online segédanyagokkal, virtuális kiállításokkal és adatbázisokkal támogatja a történelemtanárok munkáját, illetve szolgálja ki az érdeklődőket a járványügyi korlátozások alatt is a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM).

Forrás: Shutterstock

Az MNM múzeumpedagógusai és múzeumandragógusai által összeállított online anyagok célja, hogy megkönnyítsék az otthoni tanulással töltött időt és segítsék a tanárok, tanítók munkáját. A tananyagok elsősorban a múzeum gyűjteményére építenek, tárgy-, és forrásközpontúak, segítik az egyes korszakok bevezetését vagy ismétlését, illetve megtalálhatóak köztük olyan feladatok is, amelyek egy-egy témakör komplex, akár önálló feldolgozását teszik lehetővé közölte csütörtökön a Nemzeti Múzeum.

Az MNM online oktatást segítő tananyagai az őskortól a 20. századig, korszakokra és korosztályra bontva a https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/nonstop-nemzeti-muzeum-segitseg-online-oktatashoz-0 honlapon találhatók meg.

Mint a közlemény emlékeztet, az MNM honlapján elérhetők a Nemzeti Múzeum virtuális kiállításai, saját Youtube-csatornája és blogja, a Seuso-kincs saját honlapja, az MNM műtárgyadatbázisa, régészeti adatbázisa, valamint a museumap.hu aggregált múzeumi gyűjteményi portál is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában