értékes jutalomért

2020.11.11. 17:52

A hungarikumokkal kapcsolatos tudásukkal versenyezhetnek a diákok

A Kárpát-medencei Hungarikum-vetélkedőre egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek a három fős csapatok.

Egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek az általános és középiskolás csapatok a Kárpát-medencei Hungarikum-vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az MTI-vel.

Lezsák Sándor elmondta: a vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

A játékos megmérettetésre ezúttal a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályában tanuló, három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.

A feladatlapot határidőig, 2020. december 18-áig visszaküldők 2021. január 15-éig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával pedig február 15-éig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

A vetélkedőben a feladatok a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretével kapcsolatosak.

Az egyes kategóriák díjnyertes csapatai értékes jutalomban részesülnek.

A vetélkedő felhívása a www.nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget