250 éve született

2020.06.14. 08:13

Beethoven életművéből nyújt ízelítőt a Müpa

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző életművéből nyújt ízelítőt videósorozatával a Müpa.

Forrás: Shutterstock

A húszrészes sorozatban a nézők ötperces epizódokban ismerkedhetnek meg a komponista jelentős alkotásaival az intézmény archívumából válogatott koncertfelvételek segítségével, egyúttal felkészülhetnek a Müpa őszi, Beethovent ünneplő programjaira is közölte az intézmény pénteken.

Az első részben a csellóra és zongorára írt g-moll szonáta hangzik el Várdai István és Frankl Péter előadásában, a későbbiekben pedig egyebek mellett az A-dúr vonósnégyesről, a Holdfény-szonátáról és a c-moll, avagy Sors szimfóniáról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A karmesterek és előadóművészek közül mások mellett Kocsis Zoltánnal, Vásáry Tamással, Baráti Kristóffal, Hollerung Gáborral, Giovanni Antoninivel, Gyenyisz Macujevvel, Maxim Vengerovval, Shai Wosnerrel, Kobajasi Kenicsiróval és Pinchas Zukermannal találkozhatnak a nézők egy-egy felvétel erejéig, valamint érdekességeket tudhatnak meg az elhangzó zeneművekről és az előadó művészekről is.

A Beethoven250Challenge első része a Müpa YouTube csatornáján érhető el.

Borítókép: Ludwig van Beethoven (1770-1827) német zeneszerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában