hitélet

2020.03.12. 17:40

Több mise- és istentisztelet-közvetítés lesz a közmédia csatornáin

Lehetőséget szeretnének teremteni azoknak a nézőknek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének kimozdulni otthonról ebben az időszakban, de igényük van a közösségi vallási tartalmakra.

Budapest, 2020. január 20. Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b2) a pálos szerzetesrendet megszervezõ Boldog Özséb halálának 750. évfordulóján bemutatott szentmisén a Szent István-bazilikában 2020. január 20-án. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A közmédia kibővíti vallási témájú műsorait vasárnap, így a felekezeti magazinműsorok és a protestáns istentisztelet-közvetítés mellett már most vasárnap 18 órai kezdettel a Budapest-Újpalotai Urunk Színeváltozása – Boldog Salkaházi Sára templomból katolikus misét is élőben közvetíti – írja az Origo.

A Duna World és a Kossuth Rádió tűzte műsorára a szentmisét, amelyet Repcsik Gyula plébános mutat be vasárnap este.

A közvetítéssel lehetőséget szeretnénk teremteni azoknak a nézőinknek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének kimozdulni otthonról ebben az időszakban, de igényük van a közösségi vallási tartalmakra.

A Duna Televízió műsorstruktúrája ezért határozatlan ideig hétvégén egy misét és egy istentiszteletet is sugároz. A közvetítések időpontját folyamatosan közzétesszük„ – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

Miseközvetítés lesz a Budapest-Újpalotai Urunk Színeváltozása – Boldog Salkaházi Sára templomból vasárnap 18 órakor a Duna Worldön és a Kossuth Rádióban.

Borítókép: illusztráció: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b2) a pálos szerzetesrendet megszervező Boldog Özséb halálának 750. évfordulóján bemutatott szentmisén a Szent István-bazilikában 2020. január 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában