"Próbálj meg lazítani!"

2020.02.08. 18:13

Karikatúrakiállítással emlékeznek Hofi Gézára

Hofi Géza emlékének szenteli Bohém hangulat című idei, sorrendben huszadik karikatúra-kiállítását a debreceni Konzervatórium Galéria. A tárlat vasárnap nyílik meg a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának épületében.

Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán

Debreceni Tamás, a galéria vezetője az MTI-nek elmondta: Hofi Géza hatvan évvel ezelőtt éppen Debrecenben lépett elsőször színpadra, ebből az alkalomból „az ő személyiségét hordozó, a magyar nyelv szépségére, kifejező erejére, logikájára épülő” szituációs karikatúrákat mutatnak be a galériában Próbálj meg lazítani címmel.

A szóban megfogalmazott ötleteket, gondolatokat Fábry János karikaturista „szabta Hofira”, a kiállítás címét adó dal alapgondolatát Jeney Klára formázta képpé – tette hozzá a galériavezető.

A Hofi Géza ihlette, április 30-ig látogatható karikatúra-kiállítást Duffek Mihály egyetemi tanár nyitja meg, majd a zeneművészeti kar ütőhangszeres hallgatóinak műsora után a résztvevők együtt éneklik el a Próbálj meg lazítani című emlékezetes Hofi-dalt.

Borítókép: Hofi Géza a Rádiókabaréban 1979-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában