siker

2019.12.04. 12:40

Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt

A 11 éves kisfiú többek között Wieniawski d-moll hegedűversenyének első tételével aratott győzelmet.

Budapest, 2016. október 15. Kelemen Gáspár hegedül a Virtuózok gálakoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. október 15-én. Az eseményen Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöke átadta, idén elõször, hagyományteremtõ szándékkal a Legjobb zenetanár díjat három zenepedagógusnak. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kelemen Gáspár nyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny nagydíját, a megmérettetést november 29. és december 1. között rendezték Szombathelyen. A 11 éves hegedűst zongorán Arató Ágnes kísérte.

„Gáspár a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola hallgatója, tanára Ácsné Szily Éva” – mondta el a fiatal muzsikus édesapja, Kelemen Barnabás hegedűművész.

A kiemelt első díjon felül a Szombathelyi Savaria Szimfonikusok egyik különdíját is neki ítélték, amelyben felkérést kap, hogy egy nagyzenekari versenyművet játsszon az együttes élén a következő évad egyik esti koncertjén.

Az 1974 óta háromévente megvalósuló verseny történetében először ítéltek oda kiemelt első díjat. Ugyanezen a versenyen 1989-ben Gáspár édesanyja, Kokas Katalin nyert szintén első díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában