Carmina burana

2019.10.01. 14:53

Felállva ünnepelték a Szegedi Kortárs Balett előadását Plovdivban

Juronics Tamás készített koreográfiát Carl Orff zenéjére.

Palman Kitti és Haller János, a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagjai táncolnak Bartók Béla: A csodálatos mandarin című táncjátékának próbáján, amelyet Juronics Tamás rendezésében mutattak be. MTI Fotó: Németh György

Forrás: MTI

Fotó: Németh György

Felállva, óriási tapsviharral ünnepelték vasárnap este a Szegedi Kortárs Balett Carmina burana című produkcióját a One Dance Week elnevezésű nemzetközi fesztiválon Plovdivban – tájékoztatott a társulat.

A közlemény szerint 2016-ban az 1956-os forradalom évfordulóján vendégszerepleve is hasonló sikert aratva léptek fel a táncművészek Bulgáriában és akkor is a Szófiai Magyar Kulturális Intézet szervezésében utaztak ki.

A One Dance Week fesztivál az Európa Kulturális Fővárosa 2019 programsorozat keretein belül valósult meg, Magyarországot a Szegedi Kortárs Balett képviselte.

Juronics Tamás Carl Orff zenéjére készített koreográfiája a Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb produkciója. A 2001-es bemutatója óta a darab folyamatosan szerepel a társulat repertoárán.

Borítókép: Palman Kitti és Haller János, a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagjai táncolnak Bartók Béla: A csodálatos mandarin című táncjátékának próbáján, amelyet Juronics Tamás rendezésében mutattak be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában