Közösség és szolidaritás

2019.08.18. 10:42

Finiséhez érkezett az Építészeti Nemzeti Szalon kiállítása

Még egy hétig látogatható az idei TÉR /// ERŐ Építészeti Nemzeti Szalon. A kiállításbúcsúztató hétvégén tematikus programok várják a látogatókat.

Budapest, 2019. április 25. Érdeklõdõ a Tér /// Erõ. - II. Építészeti Nemzeti Szalon címû kortárs építészeti kiállítás sajtóbejárásán a budapesti Mûcsarnokban 2019. április 25-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Családi délelőttöt, kurátori tárlatvezetést, társművészeti előadásokat és szakmai programokat kínál az érdeklődőknek augusztus 24-25-én a tárlatnak helyet adó budapesti Műcsarnok.

A TÉR /// ERŐ Építészeti Nemzeti Szalon finisszázsán építész és művészetpedagógus segítségével, fényfestéssel és kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká – ígérik a szervezők. A Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Mozdulatkórus és a Mándy Ildikó Társulata térspecifikus előadása pedig mozdulatépítészettel reagál a tárlatra.

A kiállítás utolsó napján közönségíjat adnak át a legnépszerűbb alkotónak, aki személyes tárlatvezetést tart a szalon látogatóinak. A közönség szavazatait augusztus 20-ig várják a szervezők.

A kiállítás

Az idei TÉR /// ERŐ Építészeti Nemzeti Szalonon a hazai építészeti eredmények bemutatása mellett tematikus egységként jelenik meg a közösségépítés és az építészetben megfogalmazott szolidaritás, társadalmi felelősségvállalás. A 2019-es Építészeti Nemzeti Szalon kapcsolódó témája a mára legendává lett Miskolci Építészeti Műhely, amelyben a csoport kiemelkedő építészeinek munkásságát a jelenkorig tekintik át.

A múltat idéző kiállításrész a 20. századi magyar építészet történetének egyik legjelentősebb innovatív alkotója, a 60 éve elhunyt Medgyaszay István (1877–1959) előtt tiszteleg. Az életműben a maga korában új technológia, a vasbeton alkalmazásának a népművészet fából építkező ornamentális hagyományaival való ötvözése európai színvonalú, máig aktuális eredmény. A következő nemzedékek életére, annak építészeti terére koncentrál A jövő körvonalai című egység, amely gyakran futurisztikus elképzeléseket mutat be – írják ajánlójukban a szervezők.

Borítókép: Érdeklődő a Tér /// Erő – II. Építészeti Nemzeti Szalon című kortárs építészeti kiállításon a budapesti Műcsarnokban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában