interaktív társasjáték

2019.08.11. 10:21

Az első világháború alatti és utáni mindennapokkal ismerkedhetnek meg

A tematikus vezetett túrák résztvevői megismerhetik a hátország életét, bodzapuskát készíthetnek, keszkenőt hímezhetnek, katonadalokat tanulhatnak.

Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum augusztus 17. és 20. között élő történelmi jelenetekkel, múzeumi színházzal és tematikus túrákkal.

A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzetbemutatóval egészülnek ki, az első világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók című interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, morzét kell fejteni vagy korabeli cikkekben kell válaszokra lelni.

A tematikus vezetett túrák résztvevői megismerhetik a hátország életét és katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. A programokat ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, valamint a korszakhoz kapcsolható kézműves foglalkozások egészítik ki. Az érdeklődők többek között bodzapuskát készíthetnek, keszkenőt hímezhetnek, katonadalokat tanulhatnak és megkóstolhatják a háború alatt jellemző ételeket.

A rendezvényt, amely a Skanzen Élet a fronton túl tematikus évének kiemelt programja, augusztus 20-án a Sebő Együttes koncertje zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában