Írástudók találkozója

2019.05.15. 12:00

Július 21-ig lehet jelentkezni a Tokaji Írótáborra

A szétszóródás előtt – Irodalom és művészet 1918–1920 című tanácskozás a nagy háború lezárulásától a trianoni döntésig terjedő időszak irodalmi és művészeti vonatkozásait vizsgálja.

A Tokaji Írótábor elnöksége folytatja a tavaly megkezdett tematikáját, és meghirdeti a soron következő, 47. írótábori tanácskozást, melyre 2019. augusztus 15–18 között kerül sor. A szétszóródás előtt – Irodalom és művészet 1918–1920 című találkozó a nagy háború lezárulásától a trianoni döntésig terjedő időszak irodalmi és művészeti vonatkozásait vizsgálja. Olyan alkotók és műveik kerülnek idén vizsgálat alá, mint például Babits Mihály, Herczeg Ferenc, Kassák Lajos, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Szabó Dezső, Tormay Cécile, Tóth Árpád és sokan mások – olvasható a Magyar Írószövetség honlapján közzétett felhívásban.

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A hagyományok szerint

a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.

A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Deák Ferenc utca 2. vagy elektronikus úton a [email protected] címre várják Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére. A jelentkezési űrlap július 21-ig a honlapon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu

Borítókép: a 46. Tokaji Írótábor résztvevői fényképezkednek a tokaji Rákóczi Pincénél 2018. augusztus 16-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában