újra hasznos tárgyak

2019.02.12. 13:24

Rendkívül kreatív ötletek érkeztek az Alkotó Energia pályázatra

A kétezer pályamű között volt marmonkannából készült italszekrény, benzinkúti töltőoszlopból hűtő, fából készült kerékpár, és romjaikból új életre kelt bútorok és hangszerek is a Paksi Atomerőmű által meghirdetett pályázaton.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Snapic_PhotoProduction

A legtöbb nevezés a Do It Yourself! (DIY) dekorációk és ajándéktárgyak témában érkezett, de a tavalyinál több alkotás jelent meg a bútor- és használatitárgy-készítés, funkcióváltás kategóriában is. A nevezések több mint ötöde bútorfelújítás és -átalakítás volt, minden harmadik pályázó pedig hulladék és maradék anyagból készített lakberendezési, használati tárgyat vagy gyermekjátékot.

A nevezők életkoruk alapján két csoportban, négy kategóriában küldték be alkotásaikat a versenyre. A pályázatokat a magyarországi Csináld magad! mozgalom képviselőiből álló hét fős zsűri értékelte, az elismeréseket március 2-án adják át Pakson.

Az új életre keltett bútorokon, hangszereken kívül hűtőszekrénnyé alakított benzinkúti töltőoszlop, marmonkannába rejtett italkészlet, fahulladékból készült dizájnkerékpár és elhasznált vitorlából varrt táska is szerepel a díjazott alkotások között.

Az Alkotó Energia kezdeményezés legfőbb célja annak bemutatása, hogy a környezet védelmében milyen kreatív módon hasznosíthatók újra az egyébként kidobásra szánt tárgyak, bútorok, anyagok, de fontos a társadalmi tudatosság fejlesztése is – idézi a közlemény Kovács Antalt, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját.

https://www.facebook.com/alkotoenergia/photos/a.199176657172106/604175970005504/?type=3

A hagyományoknak megfelelően hamarosan a közönség is dönthet a beküldött alkotásokról, és bárki voksolhat a neki legjobban tetsző pályaműre a pályázat honlapján.

A versenyre három év alatt mintegy hatezer alkotást neveztek be a kreatív alkotók.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában