finálé

2018.12.20. 22:20

Koncerttel zárult a Családok éve

Különféle zenei stílust képviselő művészek léptek fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Budapest, 2018. december 20. Gyerekek a Családok éve programsorozat ünnepi zárókoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. december 20-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Családok éve zárókoncertje számos komoly- és könnyűzenei produkciót kínált, a műsorban a résztvevők különféle zenei stílust képviselő előadóművész-családokkal ismerkedhettek meg.

Fellépett a Bogányi és a Kelemen család, a Gryllus család, a Vujicsics Együttes és a Zsuráfszky család, a Parno Graszt, a Bolyki Brothers, Király Linda és Király Viktor, valamint színpadra léptek a 200 éves Eötvös Cirkuszt működtető dinasztia tagjai és a Boban Markovic Orkestar. A műsor zárásaként a Cantemus Kóruscsalád, az est folyamán fellépő művészek és a közönség részvételével zajlott a finálé.

A koncertek előtt Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár és Varga Mihály pénzügyminiszter is köszöntötte a nézőket. Novák Katalin elmondta, hogy a családok évében mintegy 2000 programot szerveztek, támogattak határokon innen és túl. „A családok évében még többet tudtunk adni a gyermeket nevelőknek, mint eddig. Európában a gazdasági teljesítmény arányában Magyarországon fordítjuk a legtöbbet a családok támogatására, jövőre már kétszer akkora összeget, mint 2010-ben” – hangsúlyozta. Hozzátette: „talán a mi munkánknak is köszönhető, hogy a fiatalok gyermekvállalási kedve 20 éve nem volt olyan magas, mint a tavalyi évben és ugyanez igaz a házasságkötések számára is”.

Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy olyan lépéseket tegyenek, amelyek nemcsak értéknek tartják a családokat, hanem segítenek abban, hogy igazi családi közösségek jöjjenek létre. Ezért indult el az otthontámogatási program, a CSOK és a családi adókedvezmény, amely segít abban, hogy könnyebb legyen egy gyermek nevelése és ezért tesznek lépéseket a családbarát munkahelyek kialakítása érdekében. „1900 milliárd forint maradt a családoknál, mióta olyan adórendszerünk van, amely segíti a családban élőket, azokat a szülőket, akik a család összetartása, a gyermekek nevelése mellett dolgoznak is” – mondta Varga Mihály.

A gáláról a közvetítés december 30-án 18 óra 30 perckor látható az M5 műsorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában