Egy este a könyvekkel

2018.09.28. 22:25

Meseterápiás workshop és felolvasószínház is lesz az Olvasás éjszakáján

A hatodik alkalommal megszervezett olvasásnépszerűsítő irodalmi és könyves fesztivál hat fővárosi és öt vidéki helyszínen kínál programokat szeptember 29-én, szombaton kora délutántól késő estig.

Budapesten az Örkény István Könyvesboltban többek között Juhász Ferenc születésének 90. évfordulója alkalmából Galkó Balázs estjét lehet megtekinteni, valamint beszélgetéssel emlékeznek meg a 2017-ben elhunyt Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténészről is.

A Libri Könyvpalotában Tompa Andreával, Cserna-Szabó Andrással, Kemény Istvánnal, Ungváry Krisztiánnal, Závada Péterrel, Nógrádi Gergellyel, Beck Zoltánnal és Háy Jánossal találkozhat a közönség,

az Irodalmi Magazin szerkesztői, Kondor Péter János, Lipp Mónika Mária, Pataky Adrienn pedig az olvasás jövőjéről beszélgetnek.

Az Alexandra Könyvesházban bloggertalálkozót és játékos irodalmi vetélkedőt rendeznek, felolvasnak a Kalligram Kiadó őszi köteteiből, valamint bemutatkozik a közönségnek a Könyvmolyképző Kiadó íróit és íróiskolásait tömörítő Aranymosás irodalmi klub is.

A Bookline Móricz Könyvesboltban Maros András, Al Ghaoui Hesna és Mörk Leonóra is bemutatja legutóbbi kötetét, valamint lesz egy beszélgetés Margaret Atwood A szolgálólány meséje című regényéről. A Magvető Caféban Szécsi Noémi fényképes előadást tart a 19. századi „házassági piacról”, Koncz Zsuzsával beszélget Karafiáth Orsolya, találkozhat a közönség Vámos Miklóssal, valamint

betekinthetnek a skandináv krimik írói kulisszatitkai mögé is.

A Fókusz Könyváruházban egyéb programok mellett meseterápiás workshopot szerveznek.

A székesfehérvári Alexandra Könyvesházban az érdeklődőket gyerekprogramok várják, köztük Lovranits Júlia Villő író-mesemondó játékos madártani előadása. A Líra Debrecen Könyváruházban többek között A tök és a csikó – mese Mátyás királyról címmel gyermekszínházi előadás, Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény? címmel pedig felolvasószínház is lesz.

A szegedi Fókusz Könyváruházban az elmúlt év legjobb gyerek- és ifjúsági regényeiből rendeznek felolvasást,

az irodalmi díjak értékéről pedig Becsy András, Bencsik Orsolya, Bíró-Balogh Tamás, Kollár Árpád és Orcsik Roland részvételével beszélgetnek. A Libri Kecskemét Könyvesboltban Sándor Anikóval, Lugosi Viktóriával és Varró Dániellel találkozhat a közönség, a péceli Kúria Rendezvényházban bábelőadás és meseolvasás várja a gyerekeket.

A programokról bővebb információ az Olvasás éjszakája internetes oldalán (www.azolvasasejszakaja.hu) található.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában