Teátrumok találkozója

2018.08.24. 11:38

Először rendezik a Pesti Magyar Színházban a Vidéki Színházak Fesztiválját

A Thália Színház szervezésében rendezik meg szeptember 3-9. között a 7. Vidéki Színházak Fesztiválját, ahol nyolc nap alatt hét vidéki színház mutatkozik be – mondta Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nyíregyháza, 2017. szeptember 28. Horváth Réka (b) Soledad, Munkácsi Anita (b2) Pascuala és Széles Zita (j) Mercedes szerepében Sediánszky Nóra A név: Carmen címû drámájának próbáján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban 2017. szeptember 27-én. A darabot szeptember 29-én mutatják be Sediánszky Nóra rendezésében. MTI Fotó: Balázs Attila

Ez a fesztivál lehetőséget biztosít a budapesti nézők és a vidéki művészek találkozására, az előadásokat közönségtalálkozók követik, amelyeken az érdeklődők nemcsak színészekkel, hanem a színházi szakmai más elismert képviselőivel is beszélhetnek majd – mondta Zalán János a műsorban.

Lantos Anikó fesztiváligazgató elmondta: a zenés műfajoktól kezdve egészen a kísérleti darabokig széles repertoárral készülnek.

Szeptember 3-án Anton Pavlovics Csehov Három nővér című művét láthatja a közönség a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában.

Emellett Kecskemétről a Csárdáskirálynő, Győrből A vád tanúja, Zalaegerszegről a Caligula helytartója című dráma, Miskolcról az „Ahogytetszik” és Békéscsabáról a Hajnalban, délben, este című vígjáték, Pécsről a Veszedelmes viszonyok című színmű és Nyíregyházáról A név: Carmen című előadás érkezik a fesztiválra.

Borítókép: Horváth Réka (b) Soledad, Munkácsi Anita (b2) Pascuala és Széles Zita (j) Mercedes szerepében Sediánszky Nóra

A név: Carmen című drámájának próbáján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban 2017. szeptember 27-én.

MTI Fotó: Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában