Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2018.03.28. 20:24

Idén 26 ország is szerepel a rendezvényen

Idén 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program, közte könyvbemutató, dedikálás, kerekasztal-beszélgetés, vetélkedő és koncert várja a látogatókat a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon április 19. és 22. között a Millenáris parkban.

Budapest, 2017. április 20. A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison 2017. április 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

A könyvfesztivált Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitja meg, a díszvendég Szerb Köztársaság részéről Vladan Vukosavljevic kultúráért és médiáért felelős miniszter mond köszöntőt – közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerdán.

A könyvfesztivál díszvendége Daniel Kehlmann német író lesz. A Budapest Nagydíjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese és Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke adja át a német szerzőnek, akit Darvasi László laudál.

A fesztivál egyik kiemelkedő eseménye az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, amelyre idén 18 országból érkeznek résztvevők. A KKM-Balassi Intézet tucatnyi országból vár könyves szakembereket idei programjára. A Kis Könyves Éjen 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez kulturális programokat, amelyekről a kiskonyves.blog.hu oldalon lehet tájékozódni.

A könyvfesztivál programjait a www.bookfestival.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Borítókép: A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison 2017. április 20-án.

MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában